Výber správneho penetračného náteru

Správny výber penetračného náteru je prvým krokom k bezproblémovému priebehu pripravovaných prác. Popísali sme pre vás stručný prehľad penetračných náterov ESMAL aj s príkladmi použitia resp., v ktorých prípadoch je daný typ penetrácie vhodný alebo nevhodný.

 

nazov obrazka

ESMAL GRUND je univerzálny koncentrovaný penetračný náter (riedenie 1:4 – 1:5 s vodou) ktorý nájde svoje uplatnenie ako základný náter pod farby, stierky, omietky, samonivelizačné hmoty, betón v interiéri ako aj exteriéri. Jeho hlavnou úlohou je zjednotenie nasiakavosti podkladu pred farebným maľovaním. Používa sa na menej zvetrané omietky, kde nie je potreba spevnenia do hĺbky.

Takisto je veľmi univerzálny a vhodný na sadrokartóny v prípade, že nie sú použité sadrové stierky a tmely. Ako podklad je vhodný pre všetky interiérové ako aj exteriérové maliarske farby s výnimkou silikátových farieb. 

Viac informácií o tomto penetračnom nátere nájdete TU

 

 

nazov obrazka

ESMAL GRUND READY je hĺbkový univerzálny penetračný náter s obsahom nanočastíc, ktoré zabezpečujú vynikajúci prienik a následné spevnenie podkladovej vrstvy. Produkt je pripravený na okamžité použitie (neriedi sa). Hĺbkový penetračný náter používame na minerálne omietky, ktoré sú výrazne „zvertrané“, opadávajú z nej časti a je potrebné ich spevniť do hĺbky. Je vhodná aj na steny pôvodne natreté viacerými vrstvami interiérovej farby (pokiaľ nejde o umývateľné alebo latexové farby) – zabraňuje opadávaniu pôvodných vrstiev.

Takisto je vhodná pri aplikovaní na nasiakavé podklady, ako sú akrylátovo-silikátové stierky (NEOGLET, STEMAL), anhydritové potery (pred lepením dlažby) a pod. Hlavným rozdielom medzi penetráciou ESMAL GRUND a ESMAL GRUND READY je jeho schopnosť prieniku do podkladu a spevnenia podkladových vrstiev. Tento penetračný náter nie je vhodný pod silikátové maliarske farby. 

Viac informácií o tomto penetračnom nátere nájdete TU

 

nazov obrazka

ESMAL GIPSGRUND je špeciálny koncentrovaný penetračný náter (riedenie 1:4 – 1:5), ktorý je odporúčaný na rôzne typy sadrových podkladov ako napr. sadrové stierky, omietky (hladené, gletované), sadrokartóny ako aj pórobetón, vlákno-cementové dosky a podobne. Hlavným rozdielom medzi penetračnými nátermi ESMAL GRUND, GRUND READY a produktom ESMAL GIPSGRUND je aplikácia na podklady na báze sadry. Jedine tento penetračný náter dokáže zabezpečiť zjednotenie sadrového podkladu.

V prípade, že sú sadrové stierky a tmely použité na tmelenie sadrokartónu, musí sa aplikovať penetračný náter ESMAL GIPSGRUND. Tento penetračný náter nie je vhodný pod silikátové maliarske farby. 

Viac informácií o tomto penetračnom nátere nájdete TU

 

nazov obrazka

ESMAL NATURO GRUND je špeciálny koncentrovaný penetračný náter (riedenie 1:4 – 1:5). Vďaka vysokému obsahu silikátového spojiva zabezpečuje dokonalú prípravu podkladu pred aplikovaním silikátových maliarskych farieb. Penetračný náter ESMAL NATURO GRUND odporúčame v kombinácii s vysoko kvalitnou EKO BIO silikátovou interiérovou maliarskou farbou ESMAL NATURO.

Najčastejším príkladom použitia z praxe sú napr. nátery ekologických novostavieb či izieb pre alergikov a astmatikov. Farba ESMAL NATURO je vhodná na mierne vystavenie dymu a žiaru z ohňa (napr. ako povrchová úprava krbov). Silikátová zložka odoláva zadymeniu a udržuje farbu dlhšie čistejšiu.

Viac informácií o tomto penetračnom nátere nájdete TU

 

Pri používaní penetračných náterov (riedení a aplikácii) sa riaďte pokynmi výrobcu uvedenými na obale produktu. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať